فصل اقتصاد - ثبت شركت در تركيه 2022، يكي از روشهاي اخذ اقامت تركيه است كه كمتر از باقي روشها، مورد توجه قرار گرفته است. البته اين بيتوجهي دليل هم دارد؛ زيرا كه اين روش، براي تمامي افراد توصيه نميشود. اين روش نسبت به باقي روشهاي اخذ اقامت كشور تركيه، اندكي پيچيدهتر بوده و شرايط خاص خودش را دارد. همين باعث شده تا فقط افراد خاصي به سراغ استفاده از اين روش بروند.
اما خب بر خلاف تمام اين توصيفات، نميتوان اخذ اقامت از طريق ثبت شركت در تركيه را ناديده گرفت. اين روش هرچند كه ممكن است اندكي سخت باشد، اما راهكار مناسبي براي ايرانيان خواهد بود. ما در اين مقاله كوتاه، قصد داريم تا همه چيز را درباره ثبت شركت در تركيه براي ايرانيان، به شما بگوييم. از هزينهها گرفته تا مدارك لازم و پروسههاي اداري و قانوني، همه را در ادامه بررسي خواهيم كرد.
منظور از ثبت شركت در تركيه چيست؟
ثبت شركت برابر است با وارد كردن سرمايه، به كشورهاي ديگر؛ و كشوري نيست كه از وارد شدن سرمايه خارجي به داخل خاكش، استقبال نكند. تركيه نيز براي رونق اقتصاد و سرمايه در داخل خاكش، امكان ثبت شركت را براي خارجيان، فراهم آورده است. به علاوه، مزايا و تسهيلاتي را نيز براي تشويق اين دسته، در اختيارشان قرار داده است.
هر كس كه اندكي اطلاعات اقتصادي داشته باشد، به خوبي ميداند كه وضعيت اقتصادي تركيه، به نسبت ايران بسيار بهتر است و به قول معروف، رونق بيشتري دارد. به علاوه، اقتصاد آزاد و باز اين كشور نيز باعث شده است تا ثبت شركت در تركيه، علاوه بر مزايايي چون كسب اقامت، سوددهي فراواني را نيز به همراه داشته باشد. براي همين است كه اين روش، به يكي از محبوبترين روشهاي مهاجرت به تركيه، تبديل شده است.
معمولا گفته ميشود كه ثبت شركت در تركيه، در كلانشهرهايي چون استانبول؛ آنكارا، آنتاليا، بدروم و يا ازمير، سوددهي بيشتري را به همراه خواهد داشت.
مزايا و معايب ثبت شركت در در تركيه
ثبت شركت در تركيه براي ايرانيان، بدون شك مزايا و معايبي را به همراه خواهد داشت. براي اينكه آگاهانه در اين مسير قدم بگذاريم، پيش از هر چيز، لازم است كه از اين موارد، به خوبي آگاهي پيدا كنيم.
از جمله مزاياي ثبت شركت در تركيه، ميتوان به اين موارد اشاره كرد:
-
دريافت اقامت تركيه براي مدير شركت، همسر و فرزندان زير 18 سال
-
امكان ثبت شرك بدون نياز به داشتن همكاري با شريك ترك
-
امكان پرداخت ماليات، بر اساس درآمد سالانه شركت
-
هزينه پايين براي نگهداري از شركت در تركيه
-
اخذ كارت بازرگاني از دولت تركيه
-
امكان افتتاح حساب در تركيه و...
و خب در برابر تمامي اين مزاياي ذكر شده، معايبي نيز وجود خواهد داشت. از نظر ما، در رابطه با معايب ثبت شركت در تركيه نيز بايد اين موارد را به خاطر داشته باشيد:
-
ضرورت آگاهي كافي از بازار و اقتصاد تركيه براي حفظ جايگاه شركت
-
لزوم حضور فعال در بازار تركيه و ايجاد ارتباط با ساير شركتها
-
احتمال تغيير در قوانين به صورت ناگهاني و بدون اطلاع قبلي
-
روندهاي اداري طولاني و بروكراسي
-
وجود مسائل نظارتي سختگيرانه و...
ثبت شركت در تركيه به چه شكل است؟
ثبت شركت در تركيه، يك تفاوت بزرگ و اساسي با ايران دارد. در تركيه، شما براي راهاندازي هر نوع كسب و كار، بايد روند رسمي و اداري ثبت شركت را پشت سر بگذاريد. به طور مثال، چه بخواهيد يك شركت رسمي تاسيس كنيد و چه يك سالن زيبايي، چه يك سوپرماركت و چه رستوران، در هر صورت نياز داريد كه آن كسب و كار را از طريق مراجع دولتي، به عنوان يك شركت، به ثبت برسانيد.
در بخشهاي بعدي، از انواع شركت در تركيه نيز بيشتر برايتان خواهيم گفت.
انواع شركت در تركيه
چنان كه در بخش قبلي به آن اشاره كرديم، ثبت شركت در تركيه براي ايرانيان و چه براي تركيهايها، انواع مختلفي دارد. بسته به نوع شركتي كه قصد ثبت كردن آن را داريد، بايد به سراغ يكي از انواع شركتها در كشور تركيه برويد.
انواع شركت در تركيه را ميتوان به 3 دسته تقسيمبندي نمود:
شركت شخصي
سادهترين نوع ثبت شركت در تركيه است. اين نوع ثبت شركت، براي كسب و كارهاي خرد است. به طور مثال، اگر قصد تاسيس سوپرماركت، سالن زيبايي، مزون خياطي و كسب و كارهاي اين چنيني را در تركيه داريد، بايد آنها را به عنوان يك شركت شخصي ثبت نماييد.
شركت با مسئوليت محدود
اين نوع از ثبت شركت در تركيه، يك پله از نوع قبلي بالاتر بوده به بنا بر آمار، رايجترين شيوه ثبت شركت در اين كشور، به حساب ميآيد. اين نوع ثبت شركت در تركيه، به وجود حداقل يك شريك يا سرمايهگذار نياز دارد. قوانين مربوط به اين نوع شركت بسيار سفت و سخت است و براي ثبتشان، به تنظيم اساسنامه نياز است.
شركت سهامي
و آخرين نوع از ثبت شركت در تركيه، شركت سهامي است و خب ميتوان كه نسبت به باقي انواع شركت در اين كشور، بالاتر است. براي ثبت اين نوع شركت، شما حتما بايد يك سهامدار ترك داشته باشيد. گفتني است كه هزينه ثبت اين نوع شركت نيز، از باقي شركتها بيشتر است.
سرمايه و هزينه ثبت شركت در تركيه
علاوه بر اطلاعاتي كه تا به اينجاي كار به شما ارائه داديم، بدون شك كنجكاو آن هستيد كه بدانيد ثبت شركت در تركيه براي ايرانيان، چقدر هزينه بردار خواهد بود. همانطور كه در مقدمه و بخشهاي پيشين به آن اشاره كرديم، ثبت شركت در اين كشور، يكي از راههاي گران قيمت براي اخذ اقامت تركيه به حساب ميآيد. از همين روي، نياز به سرمايۀ بالا دارد كه خب شايد تامينش، براي هر كسي ممكن نباشد.
هزينه ثبت شركت در تركيه براي انواع سه گانه شركت، به شرح زير است:
-
شركت شخصي: حدود 3000 لير تركيه براي هزينههاي ثبتي و اداري
-
شركت با مسئوليت محدود: حدود 10 هزار لير تركيه، به عنوان سرمايه اوليه
-
شركت سهامي: حدود 20 هزار لير تركيه، به عنوان سرمايه اوليه
علاوه بر اين هزينهها، بايد هزينههاي جانبي ثبت شركت در تركيه را نيز در نظر داشته باشيد. به طور مثال، شما براي شركت خود بايد يك ملك تجاري را اجاره كنيد كه هزينه اجاره نيز به هزينههاي بالا افزوده خواهد شد. يا مثلا طبق قوانين، بايد يك حسابدار رسمي نيز استخدام كنيد كه خود هزينهاي جداگانه در بر خواهد داشت. و در آخر، ماليات بر درآمد شركت ثبت شده را نيز بايد محاسبه نماييد.
روند ثبت شركت در تركيه
همانطور كه پيشتر هم به اين موضوع اشاره كرديم، روند ثبت شركت در تركيه، ميتواند بسيار پيچيده و گاها بسيار طولاني باشد. براي اينكه اين روند را آغاز كنيد، قبل از هر چيز بايد به اداره ماليات كشور تركيه مراجعه كرده به عنوان موسس شركت، كد مالياتي دريافت نماييد. بعد از آن با مدارك لازم، بايد به اداره ثبت شركت اين كشور مراجعه نماييد.
براي اينكه با مراحل ثبت شركت در تركيه بيشتر آشنا شويد، دنبال كردن موارد زير ميتواند برايتان مفيد باشد:
-
تعيين محل شركت
-
ترجمه مدارك شركا براي ثبت
-
تنظيم اساسنامه شركت
-
مراجعه به اداره ثبت شركت
-
تكميل فرمهاي مربوط به ثبت
-
اخذ تاييده اساسنامه شركت
-
افتتاح حساب در تركيه و واريز سرمايه اوليه
-
مراجعه به اداره دارايي و ثبت فرم
-
مراجعه بازرسان اداره دارايي براي تاييد
-
اخذ شماره مالياتي شركت
-
معرفي فردي به عنوان مشاور مالياتي
-
استخدام حسابدار رسمي ترك
مدارك لازم براي ثبت شركت تركيه
براي ثبت شركت در تركيه، درست مثل هر روند اداري و رسمي و ديگر، به مدارك خاصي نياز است. به خصوص اگر به عنوان يك خارجي بخواهيد در اين كشور سرمايهگذاري كنيد، اهميت ارائه اين مدارك، بيشتر نيز ميشود.
از جمله مدارك ثبت شركت در تركيه كه لازم هستند، ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
-
اصل پاسپورت مدير و موسس شركت با حداقل 6 ماه اعتبار
-
اصل پاسپورت و مدارك شناسايي شركا
-
دو قطعه عكس 3 در 4
-
ثبت آدرس پستي و شماره تماس شركت
-
تعيين زمينه فعاليت شركت به صورت رسمي
-
پيشنهاد چند نام متناسب با حيطه فعاليت شركت
-
تعيين مدير شركت در اساسنامه شركت
-
تعيين ميزان سهام هر يك از شركا
سخن نهايي
اكنون شما تا حدود زيادي از مراحل و جزييات ثبت شركت در تركيه آگاه هستيد. اما بايد بدانيد كه اين تمام ماجرا نيست. ثبت كردن يك شركت در تركيه، معمولا راهي طولانيتر و پرپيچ و خمتري از اين حرفها دارد. به طوري كه قدم گذاشتن در اين راه، به هر كسي توصيه نميشود و اصلا شايد بدون كمك گرفتن از افراد متخصص، اصلا ممكن نباشد.
براي ثبت شركت در تركيه، نميتوان به تنهايي وارد عمل شد؛ زيرا ممكن در است كوچكترين اشتباه، سرمايه كلاني به هدر رود و موسس شركت، ضرر بزرگي را متحول شود. براي همين است كه ما پيشنهاد ميكنيم براي ورود به اين مسير و اخذ اقامت تركيه با ثبت شركت، بهتر است از دانش افراد متخصص كمك بگيريد.
استانبول همراه، با تجربهاي طولاني در زمينه ثبت شركت در تركيه براي ايرانيان، ميتواند بهترين راهنماي شما باشد. اين شركت، از صفر تا صد در كنار شما خواهد بود و تمامي مراحل قانوني را بهترين شكل تا اخذ اقامت تركيه، براي شما انجام خواهد داد. همين امروز با مشاوران استانبول همراه تماس بگيريد و نقطه عطف زندگي خود را رقم بزنيد.
منبع1
منبع2